Hur man ritar ett ansikte

Här kommer bilder och en så bra förklaring som möjligt på hur man ritar ett ansikte av en tjej/kvinna.

Steg ett:Ansikten är ägg-formade. Så rita ett ägg... :)

Steg två:Rita stödlinjer. Först dela ansiktet på mitten både våg och lodrätt. Efter det så dela ansiktet två gånger till. Först på mitten av den första vågräta linjen och sedan på mitten av mitten ;)
Gör även två ringar runt den mittersta linjen.

Steg tre:Detta steget är frivilligt. Men om man vill så kan man markera var håret kommer att vara när hansiktet är klart.

Steg fyra:Nu till ögonen. Borja med en mindre cirkel innuti den stora (gröna). Runt den lilla cikeln rita en mandel (det röda). Gör lika dant på andra sidan. Mellan de båda ögonen ska en lika stor "mandel" få plats (de blåa sträcken)

Steg fem:Markera där underläppen ska vara, på den understa linjen.
Dra ett streck från insidan av ögat rakt ner. Där strecken är ska mungiporna vara.

Steg sex:Rita en mun ;)

Steg sju:Och nu ännu mer ögon. Den stora ringen (den gröna) är till två saker. Där den blåa pilen pekar ska ögonbrynen sitta. Och där den röda pilen pekar sitter kindbenet. Så där ska man lägga lite skugga, men det kommer inte fören i slutet.

Steg åtta:Näsan ska sitta på den mittersta linjen.

Steg nio:Nu kan du sudda alla linjer utom de runt ögonen och den som du lägger till på näsan (de gröna streckade linjerna).

Steg tio:Slutgör ögat. De gula fälten ska hållas vita och det blåa ska vara svart.

Steg elva:Lägg till ögonlock (den gula linjen), ögonfransar (det röda) och ögonfärg. Ögonfärgen gör du genom att lägga till ljusare och mörkare streck i ögat. Det blå brukar jag göra mörkare och det gröna gör jag oftast ljusare.


Här är resultatet:Den är lite kladdig eftersom jag gjorde riktlinjerna lite tydligare. Och så blev ögonen lite för stora. Men i stort sätt är jag nöjd. :)

Rita på ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0